ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ – ΚΥΠΡΟΣ 2017

Με τη νέα ταινία κυπριακής παραγωγής του Άδωνη Φλωρίδη, “Rosemarie”, σε πρώτη παγκόσμια προβολή, ανοίγει αυλαία το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ “Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου, στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας, στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι “Κινηματογραφικές Μέρες” προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει μια σειρά από ταινίες που ξεχώρισαν αλλά και να γνωρίσει τους δημιουργούς τους, αφού σχεδόν μετά από κάθε προβολή του διαγωνιστικού μέρους θα ακολουθεί ανοιχτός διάλογος με το κοινό.

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ “Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017”, ανοίγει επίσημα αυλαία στο θέατρο Ριάλτο, την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, με τη νέα ταινία κυπριακής παραγωγής του Άδωνη Φλωρίδη, Rosemarie σε πρώτη παγκόσμια προβολή, (21:00).

Πρόκειται για μια καθαρά κυπριακή παραγωγή που πραγματοποιήθηκε με τη συμπαραγωγή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό μέρος “Global Images”.

Στη Λευκωσία, την ίδια μέρα, θα προβληθεί, στις 20:00, στον κινηματογράφο Ζήνα Παλάς, η ταινία του διάσημου Xιλιανού σκηνοθέτη Pablo Larraín, Neruda, που αναφέρεται στον Χιλιανό ποιητή Pablo Neruda.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το 2017, ενώ τιμήθηκε με πληθώρα βραβείων σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά το παγκόσμιο.

Μετά από τις εναρκτήριες προβολές, οι διοργανωτές καλούν κοινό και προσκεκλημένους δημιουργούς στο πάρτι έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Θεάτρου Ριάλτο και του Κινηματογράφου Ζήνα Πάλας.

 

 

ΚΥΠΕ