ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΥΠΡΟΣ 2017

Μεγάλες και σημαντικές εκπλήξεις επιφυλάσσει το παιδικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2017, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα προβολών και εργαστηρίων, όπου οι νέοι θα παρακολουθήσουν σινεμά και θα γυρίσουν τις δικές τους ταινίες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους, που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του ομώνυμου  Διεθνούς Φεστιβάλ και ανοίγουν αυλαία  για το νεανικό φεστιβάλ νωρίτερα από το επίσημο τμήμα και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου, με διάρκεια μέχρι τις 5 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με τον Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνεται σειρά τεσσάρων δημιουργικών εργαστηρίων για τον κινηματογράφο, το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Απριλίου, από τις 09:00 μέχρι τις 16:00, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:

1.  Κινούμενο Σχέδιο: Βασικές γνώσεις κινούμενων σχεδίων και της μεθόδου “Stop Motion” με τους Κωνσταντίνο Συρίμη και Σταύρο Χριστόφορου. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα παρακολουθήσουν διάλεξη για την ιστορία του “animation” καθώς και εργαστήριο για την μέθοδο “Stop Motion”. Στην συνέχεια θα δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους με τη βοήθεια των εκπαιδευτών. Μέρες: 8 και 9 Απριλίου 2017,  8 Συμμετέχοντες, Ηλικίες: 8-14 Γλώσσα Εργαστηρίου: Ελληνικά

2. Υποκριτική για κινηματογράφο: Εργαστήριο για βασικές δεξιότητες υποκριτικής για τον κινηματογράφο με επαγγελματία ηθοποιό. Την δεύτερη μέρα των εργαστηρίων τα παιδιά θα παίξουν σε ταινία μικρού μήκους σε συνεργασία με τους συμμετάσχοντες του εργαστηρίου “Βωβού Κινηματογράφου”. Μέρες: 8 και 9 Απριλίου 2017,  8 Συμμετέχοντες,  Ηλικίες: 8-16 Γλώσσα Εργαστηρίου: Ελληνικά.

3.Εισαγωγή στον κινηματογράφο εικονικής πραγματικότητας: Το μέλλον του κινηματογράφου βρίσκεται ίσως στην εικονική πραγματικότητα. Ο Σκηνοθέτης Ανδρέας Κυριάκου θα κάνει επίδειξη στους συμμετέχοντες εξοπλισμού για κινηματογράφηση βίντεο σε 360 μοίρες και στην συνέχεια θα τους βοηθήσει να γυρίσουν το δικό τους βίντεο για χρήση σε συσκευές VR (Virtual Reality).  Μέρες: 9 Απριλίου 2017,  8 Συμμετέχοντες,  Ηλικίες: 10-18 Γλώσσα Εργαστηρίου: Ελληνικά.

4. Βουβός Κινηματογράφος: Εργαστήρι ταινίας μικρού μήκους με την Francoise Arnould αφιερωμένο στις τεχνικές του βωβού κινηματογράφου. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν την δική τους ταινία η οποία θα προβληθεί και στην τελετή λήξης του φετινού Cyprus Film Days. Μέρες: 8 και 9 Απριλίου 2017, -8 Συμμετέχοντες,  Ηλικίες: 10-16 Γλώσσα Εργαστηρίου: Αγγλικά και με μετάφραση στα Ελληνικά από εθελοντή.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, προγραμματίζονται πρωινές προβολές ταινιών για σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (9:30), τόσο στον Κινηματογράφο Πάνθεον, στη Λευκωσία, όσο και στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό. Προγραμματίζεται επίσης απογευματινή προβολή (18:00), το Σάββατο 29 Απριλίου, στο Θέατρο Ριάλτο και την Παρασκευή 5 Μαΐου, στον Κινηματογράφο Ζήνα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2017 πραγματοποιείται φέτος από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαΐου 2017, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία.

 

 

ΚΥΠΕ