Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο ενδιάμεσος χώρος θα έχει έναν υποψήφιο, ο οποίος θα περάσει στη δεύτερη Κυριακή και θα κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε κριτικές είπε πως “εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν πολίτη, κανέναν ψηφοφόρο, ο μόνος που θεωρεί δεδομένο το ΑΚΕΛ είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, καθώς τον στήριζαν ανελλιπώς για τέσσερα χρόνια”.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 15ου ετήσιου μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού, στη Λεμεσό, ο κ.Παπαδόπουλος είπε πως το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ έχει ομόφωνα καθορίσει το στόχο του κόμματος για τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές.

“Θεωρούμε και επιδιώκουμε αλλαγή της παρούσας διακυβέρνησης για να επιτύχουμε αλλαγή πολιτικών, τόσο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, την οικονομία και τα ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος”, ανέφερε και είπε πως “για να πετύχουμε αυτό το στόχο, εμείς θεωρούμε πως χρειάζεται και απαιτείται η συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου”.

Απαντώντας σε κριτικές, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως “εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν πολίτη, κανέναν ψηφοφόρο. Ο μόνος που θεωρεί δεδομένο το ΑΚΕΛ είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, καθώς τον στήριζαν ανελλιπώς για τέσσερα χρόνια”.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με Γιώργο Λιλλήκα και Μαρίνο Σιζόπουλο για μια κοινή υποψηφιότητα, απάντησε πως “όχι μόνο συμφωνώ αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες πως ο ενδιάμεσος χώρος θα έχει έναν υποψήφιο, θα περάσει στη δεύτερη Κυριακή τον εκλογών και θα κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές”.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως βρισκόμαστε σε ένα ακήρυχτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας “αλλά και της λανθασμένης στρατηγικής που ακολουθούμε”.

Κάλεσε δε τους “οπαδούς της λύσης να απαντήσουν σε ένα βασανιστικό ερώτημα, ποιός είναι ο λόγος που ο Νίκος Αναστασιάδης, που τα έδωσε όλα ή σχεδόν όλα στις διαπραγματεύσεις, απέτυχε να φέρει λύση;”.

“Η απάντηση είναι ότι δυστυχώς η πολιτική των υποχωρήσεων και της παράδοσης που δεν έκαμψε την τουρκική αδιαλλαξία, αντίθετα την ενεθάρρυναν, αποθρασύνθηκε η Τουρκία και τώρα θέλει και άλλα. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό”, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν βλέπει να υπάρχει οποιαδήποτε κινητικότητα στο Κυπριακό μέσα στο 2017, απάντησε πως “τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας αλλά και της λανθασμένης στρατηγικής που ακολουθούμε. Χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό που θα επιφέρει πολιτικό κόστος στην Τουρκία για τη μη επίλυση του”.

 

ΚΥΠΕ