ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ως κοινού υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές του 2018, κατέληξαν σήμερα τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύη στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας για συνεργασία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές οι Αρχηγοί των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, οι Πρόεδροι του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύη έχουν αποφασίσει να προτείνουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους προς έγκριση την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου ως κοινού υποψηφίου της Συνεργασίας.

Σημείωσε επίσης ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος για να ληφθεί η τελική απόφαση το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας έχει διατυπώσει τη διαφωνία του στο θέμα της διαδικασίας για την επιλογή κοινού υποψηφίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα υλοποίησης της εισήγησης της Συμμαχίας Πολιτών όπως στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του κοινού υποψηφίου αλλά και στην αναγκαιότητα εκ των προτέρων συμφωνίας σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές κυβερνητικής πολιτικής που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του κοινού υποψηφίου.

 

ΚΥΠΕ