ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Καμία «λύση» δεν θα είναι δίκαιη, αν δεν απονεμηθεί πρώτα δικαιοσύνη
Όλες οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού απέτυχαν, γιατί όλες είναι βασισμένες στο άδικο, στη νομιμοποίηση της αδικίας και της απανθρωπιάς και γιατί η λύση που προωθείται από το Φόρεϊν Όφις από τις 16.8.1974 είναι βρετανο-τουρκική

Εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια, αφού η Τουρκία αφέθη να εκτελέσει τις δύο αιματηρές και παράνομες εισβολές της, να δολοφονήσει, να ατιμάσει, να λεηλατήσει, να συλήσει και να αρπάξει διά πυρός και σιδήρου τη μισή Κύπρο, ξεριζώνοντας 200,000 Έλληνες της Κύπρου και αναγκάζοντάς τους να γίνουν πρόσφυγες στην ίδιά τους την πατρίδα, όλες οι προσπάθειες απέτυχαν για να δώσουν μια τελική λύση.

Απέτυχαν, γιατί όλες είναι βασισμένες στο άδικο, στη νομιμοποίηση της αδικίας και της απανθρωπιάς και γιατί η λύση που προωθείται από το Φόρεϊν Όφις του Λονδίνου από τις 16.8.1974 είναι βρετανο-τουρκική.

Νομιμοποιεί τη διαίρεση, είναι η δικοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία. Με την ένοχη ανοχή και του ΟΗΕ. Την οποία το 76% των Ελλήνων, στις 24.4.2004, με το δημοψήφισμα απέρριψαν, αλλά δεν έγινε σεβαστή από τις ηγεσίες τους…

Θέμα… ψυχολόγων
Σε τι αποσκοπεί η συνέχιση μιας τέτοιας προσπάθειας από την κυπριακή κυβέρνηση και τα κόμματα, που δεν τολμούν ακόμα να δυσαρεστήσουν τους ξένους κηδεμόνες, μετά από 43 χρόνια αποτυχίας; Το πώς ακόμα δεν βρίσκουν το θάρρος να βγουν και να απορρίψουν ομόφωνα μια τέτοια λύση που απαιτεί ο θύτης από τα θύματα, είναι πράγματι θέμα που πρέπει να απασχολήσει ομάδα διακεκριμένων ψυχολόγων.

Εφόσον αποτελεί μέγα μύθο ο ισχυρισμός ότι η … διαδικασία διαπραγματεύσεων ανήκει στους Κύπριους και η «λύση» που διαπραγματεύονται στις περιβόητες συνομιλίες είναι … «κυπριακής ιδιοκτησίας». Αυτή ήταν βρετανική έμπνευση, για να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την εκτρωματική αυτή ξένης ιδιοκτησίας διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ΔΕΑ και ό,τι συνεπάγεται είναι παράνομη
Η (ΔΕΑ) Διερευνητική Επιτροπή για Αγνοουμένους ιδρύθηκε το 1981 επί ΓΓ του ΟΗΕ Κουρτ Βάλντχαϊμ και αντιπροσώπου του Αργεντινού Γιούγκο Γκόμπι με όρους εντολής που απαίτησε η Άγκυρα και ο Ραούφ Ντενκτάς. Δηλαδή η δουλειά της να περιορίζεται στην ανεύρεση οστών και τίποτα περισσότερο, να μην επεκτείνεται η διερεύνηση στον εντοπισμό των ενόχων, των δολοφόνων των αγνοουμένων που βρέθηκαν με σφαίρες στο κεφάλι και υπάρχουν μαρτυρίες πως τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Μια συμφωνία που επιβλήθηκε από ανθρώπους του ΟΗΕ, αλά τούρκα, παραβιάζοντας τις Συνθήκες της Γενεύης του 1949. Τραγικό, ακόμα, το γεγονός να δέχεται η κυπριακή κοινωνία και κυβέρνηση πρωτάκουστα… χρηματοδότηση από την ίδια την Τουρκία! Η οποία έχει φθάσει σήμερα τις 826,000 ευρώ, όταν είναι η ίδια που δεν επιτρέπει διερεύνηση στα κατεχόμενα, δεν δίνει πληροφορίες και να την ευχαριστούν και από πάνω… τα θύματά της!

Οι όροι εντολής της ΔΕΑ πρέπει να τροποποιηθούν και να επεκταθεί ο ρόλος της και στην ανεύρεση των ενόχων, όπως καθορίζουν οι Συνθήκες της Γενεύης του 1949.

Έποικοι
Η Τουρκία από το 1974 μέχρι σήμερα έχει μεταφέρει ολόκληρα καραβάνια κουβαλητούς από τα βάθη της Ανατολίας με τους…μουχτάρηδές τους, όπως καταγράφουν τα βρετανικά έγγραφα επί σκοπού. Για να γεμίσει με δικό της τουρκικό στοιχείο το κενό που άφησαν οι Έλληνες πρόσφυγες που έδιωξε από τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αυτοί οι κουβαλητοί έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 200,000, αλλοιώνοντας τον δημογραφικό χαρακτήρα της νήσου.

Το κατοχικό καθεστώς τούς παραχωρεί και «υπηκοότητες», και κυπριακές κυβερνήσεις δέχθηκαν νομιμοποίησή τους πέραν των 50,000, μέχρι 100,000, όταν ο εποικισμός συνιστά έγκλημα πολέμου! Και καμία καταγγελία της Τουρκίας δεν γίνεται από την κυπριακή κυβέρνηση. Απίστευτη απάθεια και ανοχή των τουρκικών εγκλημάτων.

Βιασμοί
Κατά τη διάρκεια των δύο τουρκικών εισβολών το 1974 και μετά, οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι βίασαν και βασάνισαν εκατοντάδες γυναίκες όλων των ηλικιών, ο αριθμός, όπως καταγράφεται στο δίγλωσσο βιβλίο της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο (Αιματηρή Αλήθεια – Bloody Truth) ξεπερνά τις 800, όπως και οι εκτρώσεις, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και τα νοσοκομεία των βρετανικών βάσεων.

Η κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει, έχει πλήρη ονόματα και καταθέσεις. Αναφέρονται και βρετανικά έγγραφα σ’ αυτά τα εγκλήματα. Όμως, Ραούφ Ντενκτάς, Γλαύκος Κληρίδης και Βρετανοί ήθελαν να σκεπάσουν το όλο θέμα, για να μην ενοχοποιείται η Τουρκία. Για 43 ολόκληρα χρόνια δεν τόλμησαν να καταγγείλουν την Τουρκία στα διεθνή δικαστήρια και να απαιτήσουν την τιμωρία των ενόχων.

Η Τουρκία το 1976 βρέθηκε ένοχη για σωρεία εγκλημάτων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και αν δεν ήταν η εφημερίδα «Κυριακάτικοι Τάιμς» του Λονδίνου, στην οποία αφέθηκε να διαρρεύσει αντίγραφο της απόφασης, να το προβάλει στην έκδοση τής 23ης Ιανουαρίου 1977, δεν θα το μάθαινε ίσως κανένας!

Ήθελαν να μείνει μυστική η απόφαση εκείνη και είχε γίνει έξω φρενών το Φόρεϊν Όφις με τη δημοσίευση, και γύρευαν για εβδομάδες να βρουν ποιος ήταν ο «ένοχος» που την άφησε να διαρρεύσει! «Τουρκικές βαρβαρότητες, τι αποκαλύπτει μυστική έκθεση – τα τρομερά μυστικά της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο», ήταν οι τίτλοι της εφημερίδας.

Η μυστική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε βρει την Τουρκία ένοχη για παραβίαση επτά άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για βιασμούς, βασανιστήρια, συλήσεις… Ο βιασμός είναι έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας και παραβιάζει τις Συνθήκες της Γενεύης του 1949.

Δεν επεδίωξε καμία κυπριακή κυβέρνηση μέχρι σήμερα να ζητήσει και για την Κύπρο ένα διεθνές δικαστήριο από τα Ηνωμένα Έθνη, όπως έγινε στην περίπτωση της Ρουάντας, το 1994. Οι βιασμοί τώρα αναγνωρίζονται ως όπλο γενοκτονίας, αναγνωρίζονται με δικαστική απόφαση ως μορφή γενοκτονίας, ως έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας, ως έγκλημα πολέμου, και όμως τίποτα στην περίπτωση της Κύπρου… (Independent Λονδίνου 16.12.2016).

Πρόσφυγες
Από το 1974 μέχρι σήμερα όλες οι διαπραγματεύσεις αποκλείουν την επιστροφή των προσφύγων με τη ΔΔΟ. Και για 43 χρόνια όλοι κοροϊδεύουν τον λαό, κυβερνήσεις και κομματικοί, εφόσον η Τουρκία εκείνο που ήθελε από το 1974 αλλά και πιο πίσω, ήταν ένα συνιστών ομόσπονδο κράτος με αμιγή τουρκικό πληθυσμό.

Η επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων αποκλείεται με τέτοια λύση απαρτχάιντ, βασισμένη πάνω στην κλεψιά και την απάτη, και, όμως, αυτήν τη λύση, τη βρετανο-τουρκική για δύο συνιστώντα κράτη, δηλαδή νομιμοποίηση των δύο τουρκικών εισβολών, είναι που διαπραγματεύονται οι διάφοροι διαπραγματευτές και κυβερνήσεις.

Ο ξεριζωμός από τα πάτρια εδάφη είναι έγκλημα και παραβίαση των Συνθηκών της Γενεύης του 1949, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και όμως, στην Κύπρο για 43 χρόνια δικοί μας και ξένοι πολεμούν να τα ξεχάσουμε και να νομιμοποιήσουμε όλα τα τουρκικά εγκλήματα και να τα διαγράψουμε και από τη μνήμη μας…

Ψηφίσματα του ΟΗΕ
Από τις 20 Ιουλίου 1974 μέχρι σήμερα κανένα ψήφισμα δεν ονομάζει την Τουρκία ως εισβολέα, και κανένα δεν ονομάζει με το όνομά τους τα κατοχικά στρατεύματα ως τουρκικά. Από το 1990, δε, με το ψήφισμα 649/90, όλα τα ψηφίσματα υποστηρίζουν λύση ΔΔΟ. Επομένως, διαφωνώ με όσους επικαλούνται, αγνοώντας αυτήν τη πραγματικότητα, λύση με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Τραγική ειρωνεία, ειδικά από όσους δηλώνουν εναντίον της ΔΔΟ.

Θυμίζω για όσους ξεχνούν και για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο μόνος που δεν δέχθηκε τη ΔΔΟ ήταν ο μ. Σπύρος Κυπριανού, και αυτό το επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του Φόρεϊν Όφις το 1983, και το 1990 με το ψήφισμα 649/90 το ΔΗΚΟ επί Κυπριανού κυκλοφόρησε και χαρακτηριστική αφίσα που είχε τοιχοκολληθεί σε όλη την Κύπρο.

Η μόνη ελπίδα σωτηρίας: Το Ενιαίο Κράτος
Μετά από 43 χρόνια τέτοιας μειοδοσίας, η μόνη ελπίδα είναι η ανατροπή των πάντων. Να τερματιστούν όλες οι διαπραγματεύσεις, να εγκαταλειφθεί η προώθηση της βρετανο-τουρκικής ΔΔΟ και να μπει το Κυπριακό στην πραγματική του βάση, ως πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Συνθηκών της Γενεύης του 1949.

Απαίτηση μία: Αποκατάσταση του στάτους κβο, αποχώρηση όλων των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων, ο κάθε πρόσφυγας να επιστρέψει στο σπίτι και την περιουσία του, να τροποποιηθούν οι όροι εντολής της ΔΕΑ και να προσαχθούν κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας ως θύτη και υπεύθυνης για τα εγκλήματά της. Αποκατάσταση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Δεν υπάρχει άλλη σωτήρια λύση για την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι δολοφονίες και τα εγκλήματα βιασμών δεν έχουν ημερομηνία λήξης για τη μάχη για δικαιοσύνη. Καμία «λύση» δεν θα είναι ΔΙΚΑΙΗ, αν δεν απονεμηθεί πρώτα δικαιοσύνη.

Δεν φθάνει η αποχώρηση
Ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καλώς, όμως αυτό δεν φθάνει. Αποχώρησή των και αποδοχή λύσης ΔΔΟ είναι δώρον άδωρον, η Τουρκία μπορεί να ξαναστείλει στρατεύματα όποια ώρα θέλει στο τουρκικό συνιστών κράτος με οποιαδήποτε πρόφαση, εφόσον θα έχει όμηρο το ελληνικό συνιστών κράτος…

Οποιαδήποτε αποδοχή ομοσπονδιακής λύσης, είτε ΔΔΟ είτε άλλης τέτοιας, θα είναι το οριστικό τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η φυγή των Ελλήνων από το νησί τετελεσμένο γεγονός. Μια νέα Μικρά Ασία και μια νέα Αλεξανδρέττα, όπως τα υπολογίζουν, εξάλλου, οι Τούρκοι, εν πάση περιπτώσει.

Σημ. Πρώτη ανάρτηση του άρθρου αυτού στην ιστοσελίδα www.agora-dialogue.com 7.4.2017
ttp://agora-dialogue.com/2017/04/07/231570/

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Λονδίνο
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας

– See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/421347/eniaio-kratos-kai-kataggelies-enantion-tis-tourkias#sthash.Ec4W0rxg.dpuf