ΣΚΥΨΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ

 

Τελικά υποκύψαμε και αποδεχτήκαμε αυτό που ήθελε και επεδίωκε η άλλη πλευρά. Δεν ήθελαν να γίνεται στα σχολεία αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα και το πέτυχαν σήμερα πανηγυρικά.

Η Ολομέλεια της Βουλής, με 30 ψήφους υπέρ(ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ) και 20 ψήφους κατά, ψήφισε σε νόμο την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, η οποία προβλέπει ότι την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των σχολικών επετείων στις οποίες γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων ή φυλλαδίων και ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη θα έχει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Παρόντες στη συνεδρία της Ολομέλειας ήταν 50 Βουλευτές.

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, εκτός από δύο βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, στήριξαν την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ κι έτσι η Βουλή δεν έχει πλέον αρμοδιότητα να καθορίζει σχολικές επετείους.

Τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δεν κατάφεραν να πείσουν με τις δηλώσεις  αλλά και τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή για την στάση που τήρησαν στο θέμα αυτό.

Μεγάλη είναι η απογοήτευση του κόσμου από αυτό το τραγικό που έγινε σήμερα στη Βουλή. Να υποκύπτουμε στις απαιτήσεις ενός ψευδοκράτους για να επανέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών, που μέχρι τώρα δεν έχουν οδηγήσει πουθενά. Παραμένουν αδιάλλακτοι και συνεχώς ζητούν περισσότερα. Κι εμείς, αντί να πιέζουμε και να διεκδικούμε τα δίκαιά μας, κάνουμε πίσω, σκύβουμε το κεφάλι και διαρκώς υποκύπτουμε.

Που θα οδηγήσει άραγε αυτή μας η στάση και η νοοτροπία ορισμένων;

Ο Ακιντζί από την άλλη πλευρά πανηγυρίζει.

Ικανοποίηση “για το βήμα που έγινε “προς την κατεύθυνση διόρθωσης του λάθους” από τα δύο μεγάλα κόμματα στην Βουλή, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, “παρά την ιδεολογική τους διαφορά”, εκφράζει ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι με την απόφαση της Βουλής και την αντίληψη ότι το ενωτικό δημοψήφισμα δεν θα είναι ανάμεσα στα γεγονότα για τα οποία θα γίνεται αναφορά στα σχολεία. “πλέον πρέπει να δούμε μπροστά. Χτίζοντας το μέλλον, υπάρχει ανάγκη όχι για έννοιες όπως Ένωσης, Τακσίμ, προσάρτηση αλλά για κουλτούρα συνεργασίας και ανεκτικότητας”.

 

Αλλάξτε νοοτροπία και σταματήστε να υποχωρείτε κύριοι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Μην οδηγείτε αυτόν τον τόπο στην υποδούλωση.  Ορθώστε το ανάστημά σας και γίνεται περισσότερο διεκδικητικοί στο Κυπριακό. Οι δηλώσεις σας πλέον δεν πείθουν κανένα. Τα παχιά τα λόγια δεν τα ασπάζεται  ο κόσμος. Ξυπνήστε!!!

 

Enimerosis.com