ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΕΙΡΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Την αναβάθμιση του υποσταθμού αστυνόμευσης στην Επίχωση Λεμεσού και κοινές περιπολίες αστυνομικών και λειτουργών του Δήμου, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, και του Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, Σολωμού Σολωμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού, πέραν της ενημέρωσης του Δημάρχου για το έργο που επιτελεί η Αστυνομία Λεμεσού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ των δυο μερών, “η οποία αυτή η συνεργασία θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο γιατί ο στόχος είναι κοινός”.

Το πρώτο μέτρο που αποφασίστηκε αφορά στην αναβάθμιση και στελέχωση του υποσταθμού αστυνόμευσης που υπάρχει στην Επίχωση, με κοινές περιπολίες αστυνομικών και λειτουργών του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 1η Μαίου, πάνω σε καθημερινή βάση, από τις 18:00 μέχρι τις 23:00.

Δεύτερο, αποφασίστηκε η αύξηση της επιτήρησης, από την τροχαία, της κυκλοφορίας εντός του κέντρου της Λεμεσού, ιδιαίτερα τις Παρασκευές και τα Σάββατα,  με στόχο να εξαλειφθούν, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τα προβλήματα που παρατηρούνται από τις παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων και άλλες τροχαίες παρανομίες.

Επίσης, αποφασίστηκε η εμπλοκή των συνοικιακών συμβουλίων του Δήμου Λεμεσού που έχουν συγκροτηθεί και θα αρχίσουν να λειτουργούν και η ενημέρωση τους από τον Αστυνομικό Διευθυντή,  για τρόπους συνεργασίας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και για οποιαδήποτε μέτρα πρόληψης μπορούν να παρθούν στις συνοικίες και στις γειτονιές, ώστε να διασφαλιστεί η πάταξη φαινομένων παρανομίας. Επιπρόσθετα, θα προωθηθεί η επέκταση του παρατηρητή της γειτονιάς.

Τέλος, αποφασίστηκε η εμπλοκή και των υπολοίπων Δήμων της Λεμεσού και στην επόμενη σύσκεψη των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού, η οποία θα γίνει στις 3 Μαΐου, θα κληθεί και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού για συζήτηση θεμάτων ασφάλειας και δημόσιας τάξης, σε επίπεδο που αφορά όλη τη μείζονα Λεμεσό.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, καταλήγει η ανακοίνωση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διαχρονική συνεργασία που υπάρχει και ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Αστυνομική Διεύθυνση στην πόλη.

 

 

ΚΥΠΕ