ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΣΦΟΔΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Σε 88 κλήσεις για βοήθεια, 48 πυρκαγιές, 38 ειδικές εξυπηρετήσεις και δυο ψευδείς κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6 το πρωί της 21ης Απριλίου μέχρι και τις 6 το πρωί της 24ης Απριλίου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, λόγω των σφοδρών ανέμων, υπήρξε ανταπόκριση για αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούσαν πέντε πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων και δυο επεισόδια μετακίνησης μεταλλικών τσίγκων από υποστατικά, στη Λευκωσία, μια πτώση και μετακίνηση δέντρου στην Πόλη Χρυσοχούς και μια πτώση και μετακίνηση δέντρου στην Πάφο.

`Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από το πρωί της 23ης Απριλίου μέχρι και τις 6 το πρωί της 24ης Απριλίου, η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε  σε 35 κλήσεις για βοήθεια ,12 πυρκαγιές και 23 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 09.01 λήφθηκε  κλήση για τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Άγιου Ιωάννη Μαλούντας προς Αγίους Τριμιθιάς, παρά το εξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ . Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα διάσωσης και δυο οχήματα. Όχημα το οποίο οδηγείτο από νεαρό άτομο προσέκρουσε σε πάσσαλο της ΑΗΚ ο οποίος και αποκόπηκε. Ακολούθως κατέληξε σε επικλινή χαράδρα βάθους 25 περίπου μέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα ανταπόκρισης, αφού έλαβε όλα τα μέτρα ασφαλείας, κατήλθε στη χαράδρα. Αφού παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες στον τραυματία, ο οποίος βρισκόταν εντός του οχήματος, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, αυτός ανασύρθηκε στις 10.00 από τη χαράδρα με τη χρήση ειδικής εξάρτυσης αναρρίχησης. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη με ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου.

Η ώρα 09.56 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε  άγρια βλάστηση στο χωριό ΄Ινια στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλεως Χρυσοχούς με δύο οχήματα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.47. Για την κατάσβεσή της εργάστηκε και ένα όχημα του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση εφτά δεκαρίων.

Η ώρα 13.24 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Προδρόμου, στη Λευκωσία, απέναντι από το Υπουργείο Άμυνας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως “Λοχία Σπύρου Τταντή” με τρία οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.30.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανεπιτήρητη ψησταριά στη βεράντα του διαμερίσματος. Αποκαΐδια από τη ψησταριά λόγω του ανέμου πιθανόν να μεταφέρθηκαν μέσω ανοικτής γυάλινης προθήκης της βεράντας σε καναπέ εντός του δωματίου. Επειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες της ομάδας πυρόσβεσης η πυρκαγιά περιορίστηκε στο χώρο του δωματίου.

Από την πυρκαγιά, το υπνοδωμάτιο και εξοπλισμός στη βεράντα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές ενώ το διαμέρισμα υπέστη ζημιές από τον καπνό και τη θερμότητα. Δύο ένοικοι της πολυκατοικίας, μια γυναίκα και ένα παιδί, που διέμεναν σε διαμέρισμα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, στην προσπάθεια τους να εξέλθουν του χώρου, παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς και  μεταφέρθηκαν προληπτικά  με ασθενοφόρο του νοσοκομείου σε ιδιωτική κλινική. Άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας βοηθήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εξέλθουν της πολυκατοικίας και να μεταφερθούν σε ανοικτό χώρο.

Η ώρα 23.08 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε πλυντήριο ρούχων, σε δωμάτιο οικίας, στο ισόγειο διώροφης κατοικίας στην οδό Ονήσιλου στο Καϊμακλί, στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Καϊμακλίου, με δυο οχήματα, και η ώρα 23.25 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά κατέστρεψε το πλυντήριο ρούχων και μέρος του πάγκου. Από την πυρκαγιά το δωμάτιο υπέστη ζημιές από τον καπνό και τη θερμότητα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν δυο αναπνευστικές συσκευές και τυλιχτήρας νερού από το νερό των οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και αυτή οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα στην ηλεκτρική συσκευή .

 

 

KYΠΕ