ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΦΟ ΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Απευθείας πτήσεις από την Πάφο προς το Ισραήλ θα εγκαινιάσει το καλοκαίρι η αεροπορική εταιρεία TUS airways.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια των επαφών της ΕΤΑΠ (Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου) με την TUS airways, η ΕΤΑΠ ενημερώθηκε επίσημα σήμερα ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου ως ΗUB, δηλαδή αεροδρόμιο “σταθμό” που θα καλύπτει την περιφέρεια και γειτονικές χώρες.

Η αεροπορική εταιρεία αρχίζει δρομολόγια από την Χάιφα προς Πάφο το καλοκαίρι με 4 έως 6 πτήσεις εβδομαδιαίος, ενώ το χειμώνα θα συνεχίσει με 2-4 πτήσεις επίσης εβδομαδιαίως. Επιπρόσθετα στον προγραμματισμό της για το καλοκαίρι 2017 η TUS θα πραγματοποιεί πτήσεις από Τελ Αβίβ προς Πάφο, 2-4 φορές την εβδομάδα.

Στους σχεδιασμούς της εταιρείας είναι επίσης στους επόμενους μήνες η πιθανή δρομολόγηση πτήσεων από και προς Αθήνα καθώς και από άλλες γειτονικές χώρες.

Η ΕΤΑΠ Πάφου χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή και επισημαίνει ότι πλέον η αγορά του Ισραήλ καλύπτεται σχεδόν πλήρως αεροπορικώς ενώ η TUS με το υφιστάμενο μοντέλο λειτουργίας της είναι αρκετά υποσχόμενη στο να συνδέσει την Πάφο και με άλλες κοντινές γειτονικές χώρες κυρίως της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε μια ολόχρονη βάση.