Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με εφτά εστιατόρια, η Κύπρος συμμετέχει και φέτος στη γαλλική γαστρονομική εκδήλωση Goût de/Good France – Γεύση από Γαλλία, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά την 21η Μαρτίου, ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης, σε δεκάδες χώρες ανά το παγκόσμιο, με τη συμμετοχή πέραν των 2000 σεφ.

Η εκδήλωση στέλλει ένα μήνυμα ειρήνης, αφού δημιουργεί ένα διάλογο μεταξύ των διάφορων πολιτισμών, παρέχοντάς τους μια κοινή γλώσσα, αυτήν της γαλλικής κουζίνας. Αποτίει φόρο τιμής στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας, στην ικανότητά της να καινοτομεί και στις αξίες που μεταφέρει, όπως της ανταλλαγής, της ευχαρίστησης, της καλής παρέας, του σεβασμού της γαστρονομίας και του περιβάλλοντος.

Με την εκδήλωση αυτή γιορτάζεται η γαλλική γαστρονομία, μία γέφυρα που συνδέει τους σεφ σε όλο τον κόσμο, μια εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα διαλόγου μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών σε κοινή γλώσσα: τη γλώσσα της μαγειρικής. Περισσότερα από 2000 εστιατόρια, 71 σχολές μαγειρικής και 150 Πρεσβείες της Γαλλίας έχουν κινητοποιηθεί στις πέντε ηπείρους, για να προτείνουν όλα τα γαστρονομικά στυλ, από την υψηλή γαστρονομία έως τα ποιοτικά μπιστρό.

Στην Κύπρο θα συμμετάσχουν εφτά εστιατόρια, δυο στη Λευκωσία, τρία στη Λεμεσό, ένα στην Πάφο και ένα στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία, το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων εστιατορίων βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και τρία χρόνια, επιβεβαιώνει ότι η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνεται πλέον στο εορταστικό ημερολόγιο της Κύπρου.

Το 2016 συμμετείχαν στην εκδήλωση περισσότεροι από 1700 σεφ σε 150 χώρες.

 

 

ΚΥΠΕ